Tunfrikadeller med rødkålssalat og peanutbutterdressing

8. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Tunfrikadeller er små, saftige hapsere, der kan spises som almindelige frikadeller til aftensmad. De smager også godt kolde dagen efter, f.eks. i en salat eller en sandwich.

Ingredienser

Sådan gør du

Afdryp tun, og rør den med let sammenpiskede æg, finthakket persille, salt, peber og sesamfrø. Justér konsistensen med rasp.
Form blandingen til runde frikadeller.
Hæld olie i en gryde, så frikadellerne kan dækkes helt, og opvarm olien, til den syder omkring en træpind.
Fritér tunfrikadellerne gyldne i olien 5-7 minutter. Servér dem f.eks. med kogte kartofler eller ris og en god salat.
Snit rødkål fint.
Del broccoli i mindre buketter. Damp dem i letsaltet vand i et par minutter, overhæld dem med koldt vand, og dup dem tørre i et rent viskestykke.
Skær æbler og appelsiner i tern (forsøg at få så lidt som muligt af den hvide appelsinhinde med),og bland dem med rødkål og broccoli. Drys grofthakkede peanuts over ved servering.
Rør peanutbutter med limesaft og revet peberrod til en jævn konsistens. Smag til med peber. Dryp noget af dressingen over salaten, og brug resten som dip til tunfrikadellerne.

Tip!

Tunfrikadellerne kan også bages i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar