Tunfrikadeller med fritter og gulerodshummus
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Tundeller smager skønt med fritter, og de behøver ikke være usunde. Her er de lavet af persillerødder, krydret med karry og stegt i ovnen. Så er der fritter til alle!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Skræl persillerødderne, og skær dem i tynde bjælker. Læg dem i en frysepose med olie og karry, og ryst posen godt, så olie og karry fordeler sig på alle rødderne.
Hæld dem ud på en bageplade med papir, og krydr med salt og peber. Bag karryfritterne gyldne og sprøde i ovnen i ca. 30 minutter.
Hæld vandet fra tunen, kom tunen i en skål, og del den med en gaffel. Skræl gulerødderne, og riv dem fint. Pil løget, og hak det fint. Hak persillen fint (tag lidt fra til pynt).
Rør tunen med gulerødder, løg, persille, friskpresset citronsaft, æg, cremefraiche og speltmel til en jævn og sammenhængende fars. Krydr med salt og peber.
Form tunfarsen til frikadeller, og steg dem i olie på en varm pande i ca. 5-6 minutter på hver side.
Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i en gryde med vand. Afkøl dem let.
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i rent vand. Kom de kogte gulerødder og alle øvrige ingredienser i en foodprocessor/blender, og blend til en ensartet konsistens. Spæd evt. op med lidt vand, hvis hummussen er for tyk.
Drys karryfritterne med hakket persille, og servér med tunfrikadeller og hummus.
Tip!
Persillerødderne i tunfrikadellerne kan evt. erstattes af pastinakker eller knoldselleri.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk