Tuncarpaccio med lakserogn, parmesan og rucola
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Tuncarpaccio er måske verdens bedste forret! Servér med lakserogn, parmesan og rucola, og både smag og udseende vil imponere dine gæster.
Bemærk
Frysning: Mindst 24 timer for at undgå parasitter i tunen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær tunfileten i skiver på ca. 4 x 4 cm, og læg dem på små stykker bagepapir med 50 g tun på hvert stykke.
Læg stykkerne med bagepapir på en tallerken, dæk tallerkenen til med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren i mindst 24 timer.
Tag den frosne tun ud af fryseren, ca. 3 timer før den skal serveres.
Skyl og tør rucolasalaten. Skær purløg i 5 cm lange stykker. Høvl parmesanosten i tynde flager, brug fx en skrællekniv.
Anret en portion tun på hver tallerken. Fordel lakserognen oven på tunen, og drys med rucola, purløg og parmesan.
Dryp lidt olivenolie over hver tallerken, og krydr med salt og peber. Servér forretten med citron skåret i både.
Tip!
Retten kan også laves med fx torsk, sværdfisk eller laks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på carpaccio med kød
Powered by Froala Editor