Trøfler med te og orangechokolade
22. juni 2018
af
Lisa Hvidt.
Foto: AOP
Det kræver lidt tålmodighed og fingerfærdighed at lave flotte trøfler, men det er sjovt og altid umagen værd.
Bemærk
Hviletid: Mindst 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak chokoladen, og lad den smelte delvist i en varmefast skål over vandbad.
Bring fløden i kog sammen med tebladene.
Si teen fra, og hæld ⅓ af den varme fløde over chokoladen. Rør kraftigt med en dejskraber fra midten af massen og ud. Tilsæt endnu ⅓ af fløden, og rør igen på samme måde. Tilsæt resten af fløden, og rør godt, så massen samler sig og får en blank overflade og en næsten elastisk konsistens.
Tilsæt smør lidt ad gangen. For at konsistensen skal blive optimal, kan trøffelmassen blendes med en stavblender til sidst.
Hæld massen i en form beklædt med husholdningsfilm. Lad den hvile mindst 12 timer.
Skær massen ud i små firkanter, og tril dem evt. til kugler.
Smelt chokoladen. Dyp trøflerne i den smeltede chokolade, og tril dem straks i kakaopulver på en tallerken. Lad dem sætte sig, til chokoladen er stivnet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk