Trøfler med te og orangechokolade

Det kræver lidt tålmodighed og fingerfærdighed at lave flotte trøfler, men det er sjovt og altid umagen værd.

Bemærk
Hviletid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak chokoladen, og lad den smelte delvist i en varmefast skål over vandbad.
Bring fløden i kog sammen med tebladene.
Si teen fra, og hæld ⅓ af den varme fløde over chokoladen. Rør kraftigt med en dejskraber fra midten af massen og ud. Tilsæt endnu ⅓ af fløden, og rør igen på samme måde. Tilsæt resten af fløden, og rør godt, så massen samler sig og får en blank overflade og en næsten elastisk konsistens.
Tilsæt smør lidt ad gangen. For at konsistensen skal blive optimal, kan trøffelmassen blendes med en stavblender til sidst.
Hæld massen i en form beklædt med husholdningsfilm. Lad den hvile mindst 12 timer.
Skær massen ud i små firkanter, og tril dem evt. til kugler.
Smelt chokoladen. Dyp trøflerne i den smeltede chokolade, og tril dem straks i kakaopulver på en tallerken. Lad dem sætte sig, til chokoladen er stivnet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
22. juni 2018 af .

Foto: AOP

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar