Trøfler med saltkaramel og ristet sesam
9. februar 2021
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Når du først har smagt disse chokoladetrøfler med saltkaramel, er det svært at ikke blive ved med at spise. Trøflerne knaser lækkert, når du tager en bid, for at derefter smelte på tungen. Mums!
Bemærk
Køletid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt sukkeret på en pande ved medium varme. Der skal ikke røres, men panden kan forsigtigt svinges frem og tilbage for at fordele varmen så godt som muligt.
Tag panden af varmen, når sukkeret er blevet til mørk gylden karamel. Tilsæt piskefløden lidt ad gangen. Vær varsom, fløden bobler og sprøjter let.
Sæt panden tilbage over varmen. Rør langsomt under opvarmning, til karamellen er ensartet og fløden absorberet.
Hak chokoladen. Tilsæt chokolade, og rør, indtil den er smeltet og inkorporeret i karamelmassen.
Tilsæt smør og salt. Rør trøffelmassen glat, og fjern panden fra varmen.
Hæld trøffelmassen i en skål. Sæt skålen på køl i mindst 3 timer, så trøffelmassen bliver fast. Rul kugler af massen. Sæt kuglerne i køleskabet, efterhånden som de rulles, så de holder formen.
Rist sesamfrøene på en tør pande ved lav varme. Ryst panden, så frøerne ristes jævnt. Køl sesamfrøerne af, når de begynder at poppe og lugte let brændt.
Rul trøflerne i sesamfrøene. Opbevar trøflerne i lag med bagepapir imellem på køl.
Tip!
Massen kan også rulles i finthakkede ristede hasselnødder eller mandler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk