Trøfler med rom og rosiner
27. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Små, rustikke luksustrøfler, der er nemme at lave og endnu nemmere at få spist.
Bemærk
Trækketid, rosiner: 3 timer, og gerne natten over. Hviletid, trøffelmasse: Mindst 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hak rosinerne groft, og læg dem i blød i rom i en lufttæt beholder i mindst 3 timer, og gerne natten over.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smørret i den smeltede chokolade, til det også smelter. Tilsæt herefter fløde under omrøring.
Riv marcipanen fint, og rør den i chokolademassen sammen med rom og rosiner. Lad trøffelmassen hvile på køl i mindst 2 timer.
Form ca. 40 små kugler, og lad dem hvile på frost, mens du gør chokoladeovertrækket klar.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Vend trøffelkuglerne i den smeltede chokolade, og lad den størkne på køl.
Pensl trøffelkuglerne med spiseligt guldstøv, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk