Trøfler med rom og rosiner

27. december 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Små, rustikke luksustrøfler, der er nemme at lave og endnu nemmere at få spist.

Bemærk
Trækketid, rosiner: 3 timer, og gerne natten over. Hviletid, trøffelmasse: Mindst 2 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Hak rosinerne groft, og læg dem i blød i rom i en lufttæt beholder i mindst 3 timer, og gerne natten over.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Rør smørret i den smeltede chokolade, til det også smelter. Tilsæt herefter fløde under omrøring.
Riv marcipanen fint, og rør den i chokolademassen sammen med rom og rosiner. Lad trøffelmassen hvile på køl i mindst 2 timer.
Form ca. 40 små kugler, og lad dem hvile på frost, mens du gør chokoladeovertrækket klar.
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad. Vend trøffelkuglerne i den smeltede chokolade, og lad den størkne på køl.
Pensl trøffelkuglerne med spiseligt guldstøv, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar