Trøffelkage med valnødder
14. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Er du til blød og intens chokoladesmag, er den her chokoladekage med trøffel-topping lige sagen. Kagen toppes med karamelliserede valnødder, der giver dejligt knas.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør, farin og chokolade over et vandbad. Hæld det i en stor skål, og rør æggene i, ét ad gangen.
Sigt bagepulver og mel i, og vend forsigtigt rundt.
Hæld dejen i en smurt form, og bag den ved 175° i 20-30 minutter. Lad kagen afkøle helt.
Smelt chokolade over et vandbad. Tag den smeltede chokolade fra varmen, og rør smør og fløde i.
Sæt det i køleskabet, og lad toppingen sætte sig i 30 minutter.
Rist valnødderne på en tør pande, til de er gyldne. Drys med sukker, og lad det akkurat smelte.
Smør cremen på kagen i et jævnt lag, og drys helt tæt med valnødder. Servér kagen i firkantede stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk