Trøffelkage med valnødder

14. august 2018 af .

Foto: Lars Ranek

Er du til blød og intens chokoladesmag, er den her chokoladekage med trøffel-topping lige sagen. Kagen toppes med karamelliserede valnødder, der giver dejligt knas.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smør, farin og chokolade over et vandbad. Hæld det i en stor skål, og rør æggene i, ét ad gangen.
Sigt bagepulver og mel i, og vend forsigtigt rundt.
Hæld dejen i en smurt form, og bag den ved 175° i 20-30 minutter. Lad kagen afkøle helt.
Smelt chokolade over et vandbad. Tag den smeltede chokolade fra varmen, og rør smør og fløde i.
Sæt det i køleskabet, og lad toppingen sætte sig i 30 minutter.
Rist valnødderne på en tør pande, til de er gyldne. Drys med sukker, og lad det akkurat smelte.
Smør cremen på kagen i et jævnt lag, og drys helt tæt med valnødder. Servér kagen i firkantede stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar