Trifli med syltet mango og kokosdrys
27. maj 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
Alle gode gange trifli. Du kender den måske bedst i selskab med æblemos, men syren fra mango og appelsin tilføjer desserten noget helt særligt godt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skrællen af mangoen, skær ned langs siderne, så stenen bliver fri, og skær herefter mangoen i mindre stykker.
Kom mangostykkerne i en lille gryde med sukker, appelsinsaft og -skal og vand.
Flæk vaniljestangen, og kom vaniljekorn og bælg i gryden sammen med mynten. Gem lidt blade til pynt. Kog forsigtigt op i 2-3 minutter, sluk, og lad mangoen stå under låg og suge væden.
Pisk fløden til skum med flormelis, og vend flødeost i.
Varm en pande med smør, rist havregryn af, tilsæt knuste makroner og til sidst kokosflager. Steg, til det hele er lækkert sprødt og gyldent.
Anret kokosdrysset i bunden af glassene, tilføj mangoen efterfulgt af cremen. Drys igen med kokosblanding, pynt med mynteblade, og servér.
Tip!
Brug evt. overskydende kokosdrys til en æblekage eller på yoghurt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk