Trifli med stikkelsbærkompot og likørcreme

Trifli er en nem dessert, som bygges i lag af frugt, hjemmelavede makroner og creme. Prøv denne version, hvor stikkelsbærkompot og likørcreme giver en frisk smag.

Trifli med stikkelsbærkompot og likørcreme
31-60 min.

(0)

28. september 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Makroner

mandler
55 g
sukker
120 g
æggehvider
40 g

Stikkelsbærkompot

stikkelsbær
500 g
vaniljestænger
1
sukker
200 g
citronsaft
1 spsk.

Likørcreme

mandellikør (fx Amaretto)
2 spsk.
mascarpone
1 dl
flormelis
25 g
citronsaft
1 spsk.
piskefløde
2 dl

Til servering

hindbær
125 g
blåbær
125 g
nektariner
2
frisk mynte
1 håndfulde

Udstyr

  • en sprøjtepose med en lille rund tylle
  • seks små portionsglas

Sådan gør du

Makroner

Tænd ovnen på 175°. Blend mandler og sukker så fint som muligt i en blender eller foodprocessor. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, mens der stadig blendes. Blend, til massen har konsistens som havregrød.
Fyld makronmassen i sprøjteposen, og sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde og ensartede kager på størrelse med tokroner – ca. 3 makroner pr. person.
Sæt makronerne i ovnen, og sæt en ekstra bageplade under pladen med makroner for at forhindre, at de brænder på i bunden. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Afkøl dem helt på pladen, inden de flyttes.

Stikkelsbærkompot

Skyl og nip stikkelsbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld stikkelsbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og bring det langsomt i kog.
Småkog i et par minutter, til bærrene begynder at briste. Skru op for varmen, og kog videre i ca. 10 minutter uden låg, til væden fordamper, og kompotten tykner.
Hæld kompotten på et rent og skoldet glas, og sæt den på køl. Kompotten tykner yderligere, når den bliver helt kold.

Likørcreme

Rør mandellikør sammen med mascarpone, flormelis og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend det sammen med mascarponeblandingen til en jævn creme.

Servering

Skyl og tør bærrene forsigtigt. Skyl og skær nektarinerne i mundrette tern.
Byg triflien op ved skiftevis at lægge knuste makroner, stikkelsbærkompot, bær, nektariner og likørcreme i lag i de små portionsglas. Pynt evt. med mynteblade.

Tip!

Hvis der er stikkelsbærkompot i overskud, kan det serveres som topping på vaniljeis, ovenpå græsk yoghurt til morgenmad eller som marmelade på et stykke brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'