Trifli med stikkelsbærkompot og likørcreme
28. september 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Trifli er en nem dessert, som bygges i lag af frugt, hjemmelavede makroner og creme. Prøv denne version, hvor stikkelsbærkompot og likørcreme giver en frisk smag.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med en lille rund tylle
seks små portionsglas
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Blend mandler og sukker så fint som muligt i en blender eller foodprocessor. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, mens der stadig blendes. Blend, til massen har konsistens som havregrød.
Fyld makronmassen i sprøjteposen, og sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde og ensartede kager på størrelse med tokroner – ca. 3 makroner pr. person.
Sæt makronerne i ovnen, og sæt en ekstra bageplade under pladen med makroner for at forhindre, at de brænder på i bunden. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter. Afkøl dem helt på pladen, inden de flyttes.
Skyl og nip stikkelsbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld stikkelsbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og bring det langsomt i kog.
Småkog i et par minutter, til bærrene begynder at briste. Skru op for varmen, og kog videre i ca. 10 minutter uden låg, til væden fordamper, og kompotten tykner.
Hæld kompotten på et rent og skoldet glas, og sæt den på køl. Kompotten tykner yderligere, når den bliver helt kold.
Rør mandellikør sammen med mascarpone, flormelis og citronsaft i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend det sammen med mascarponeblandingen til en jævn creme.
Skyl og tør bærrene forsigtigt. Skyl og skær nektarinerne i mundrette tern.
Byg triflien op ved skiftevis at lægge knuste makroner, stikkelsbærkompot, bær, nektariner og likørcreme i lag i de små portionsglas. Pynt evt. med mynteblade.
Tip!
Hvis der er stikkelsbærkompot i overskud, kan det serveres som topping på vaniljeis, ovenpå græsk yoghurt til morgenmad eller som marmelade på et stykke brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk