Trifli med rabarber og nøddekrymmel
3. januar 2021
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En trifli er nem at lave og smager virkelig godt! Her er den med rabarber og nøddekrymmel.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm. Fordel dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem stangen). Drys sukker, kartoffelmel og vaniljekorn hen over rabarberne, og læg også den tomme vaniljebælg i fadet.
Bag rabarberne i en 175° varm ovn i 20 minutter. Lad rabarberne afkøle helt.
Fjern vaniljestangen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
Pisk fløden til skum. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen.
Vend flødeskummet sammen med mascarpone, vaniljekorn, citronskal og flormelis.
Hak nødderne groft. Varm sirup og smør op på en pande. Tilsæt nødder og havregryn, og rist det i 5 minutter under konstant omrøring. Lad blandingen køle af.
Byg triflien op i små glas eller i en stor skål. Start med et lag rabarber, drys et lag krymmel på, og fordel så et lag vaniljecreme over. Gentag med at lægge lag i denne rækkefølge, og servér.
Tip!
Det er tilladt at freestyle. Har du ingen rabarber, kan du koge en æblekompot, og har du ingen mascarpone, kan du bruge cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på rabarbertrifli