Trifli med lemoncurd og ribs
1. maj 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
I denne sommerlige dessert er der knald på både farver og smag. Den søde lemoncurd emmer af sol og varme, og får en skønt modspil af makronbunden og de syrlige ribs.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend makronerne i en foodprocessor, og hæld derefter de raspede makroner i en skål med det smeltede smør, og rør godt. Fordel makronmassen på bunden af dessertglassene, og stil dem i køleskabet.
Smelt smørret til citroncremen i en gryde ved svag varme.
Tilsæt æg, sukker, saften fra citronen og den fintrevne skal. Skru op for varmen, og pisk godt, indtil cremen koger op. Tag gryden af blusset, og hæld indholdet i en skål. Fortsæt med at piske indimellem, indtil det er helt afkølet.
Tag glassene ud, og fordel citroncremen på makronbunden i glassene. Stil dem i køleskabet mindst 4 timer.
Pynt med friske ribs, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk