Trifli med kagerester
28. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Den dejligste måde at få brugt en kagerest på. Blød, cremet sabayonne og syrlige rabarber er en fantastisk dessertkombination.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i skiver. Lad rabarber, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og vand koge til en tæt og lækker kompot i en gryde, ca. 7-10 minutter.
Afkøl kompotten helt, og sigt den inden brug.
Bland æggeblommer, hyldeblomstsaft, hvidvin og vaniljekorn i en glas- eller metalskål, og sæt den over vandbad. Pisk, indtil saucen tykner og er blank.
Tag straks saucen af vandbadet, og hæld den over i en lille kande eller en anden skål.
Skær kagen i rustikke klodser. Fordel kompot, kage og sabayonne i 4 glas. Afslut med hindbær og et drys pistacienødder, og servér straks.
Tip!
Rabarberkompot kan med fordel laves i god tid. Sabayonne skal derimod laves à la minute – så får du det bedste resultat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk