Trifli med kagerester

28. april 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Den dejligste måde at få brugt en kagerest på. Blød, cremet sabayonne og syrlige rabarber er en fantastisk dessertkombination.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarberne, og skær dem i skiver. Lad rabarber, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og vand koge til en tæt og lækker kompot i en gryde, ca. 7-10 minutter.
Afkøl kompotten helt, og sigt den inden brug.
Bland æggeblommer, hyldeblomstsaft, hvidvin og vaniljekorn i en glas- eller metalskål, og sæt den over vandbad. Pisk, indtil saucen tykner og er blank.
Tag straks saucen af vandbadet, og hæld den over i en lille kande eller en anden skål.
Skær kagen i rustikke klodser. Fordel kompot, kage og sabayonne i 4 glas. Afslut med hindbær og et drys pistacienødder, og servér straks.

Tip!

Rabarberkompot kan med fordel laves i god tid. Sabayonne skal derimod laves à la minute – så får du det bedste resultat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar