Trifli med hjemmelavede makroner
19. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Trifli er en nem og lækker dessert, som kan sammensættes med forskellige frugter, bær og cremer. Her får du en version med hjemmebagte makroner, friske bær og en letsyrlig yoghurtcreme.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Blend mandler og sukker meget fint i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt æggehvider lidt ad gangen, og blend, til massen har en grødet konsistens.
Fyld makronmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på en bageplade med bagepapir i små runde og ensartede kager på størrelse med femkroner. Der bliver ca. 16 stk.
Sæt makronerne i ovnen, og sæt en ekstra bageplade ind under for at forhindre, at de brænder på i bunden. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøl dem helt på en rist.
Rør græsk yoghurt sammen med flormelis og vaniljepulver til en blød creme. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med yoghurtcremen.
Anret knuste makroner, bær og yoghurtcreme lagvis i 4 portionsglas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk