Trefarvet islagkage på browniebund

25. september 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

De tre farver, som kendetegner den klassiske regnbueis, går igen i denne nemme islagkage, som uden tvivl vil vække minder og opsigt omkring bordet.

Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter
Lagkageplast

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af springformen. Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Pisk æg og sukker let sammen i en skål. Vend chokoladesmørret i æggemassen med en dejskraber, til dejen er jævn og ensartet, og krydr med salt.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Den må ikke være gennembagt, men skal virke en smule ubagt. Afkøl brownien helt. Tag brownien ud af formen, og rengør formen. Læg igen bagepapir i bunden af formen og lagkageplast langs kanterne, og læg brownien tilbage i formen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen. Fordel vaniljeparfaiten oven på browniebunden i formen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt isen i fryseren i 2 timer.
Skyl og nip jordbær, hvis du bruger friske. Kog jordbær, sukker og citronsaft sammen i en gryde i 5-7 minutter til en kompot.
Blend jordbærkompotten med en stavblender, og si den herefter, så kerner sorteres fra. Afkøl jordbærpuréen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, æggeblommer, sukker og salt luftigt med en elpisker, og rør den afkølede jordbærpuré i.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i jordbærmassen. Fordel jordbærparfaiten oven på vaniljeparfaiten i formen, og sæt islagkagen tilbage i fryseren i mindst 6 timer. Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering. Pynt med friske jordbær og spiseligt sølvstøv.

Tip!

Islagkagen skal fryses i mindst 8 timer i alt. Lav den gerne i op til 1 uge i forvejen, og opbevar den i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar