Trefarvet is med knas
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Colombus Leth
Med udgangspunkt i en god, færdigkøbt vaniljeis kan du lave en rigtig fin isdessert i tre lag med kaffeis, bæris og bananis.
Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en stor rugbrødsform, ca. 2 liter
Sådan gør du
Tag vaniljeisen ud af fryseren ca. 15 minutter før brug, så den bliver blød at arbejde med. Beklæd rugbrødsformen indvendigt med husholdningsfilm eller bagepapir.
Rør instant kaffe ud i den varme kaffe, og rør det godt sammen med ⅓ af vaniljeisen. Hæld kaffeiscremen i bunden af rugbrødsformen, og sæt den i fryseren.
Mos bærrene let med en gaffel, og rør dem i endnu ⅓ af vaniljeisen sammen med mysli. Hæld bæriscremen oven på kaffeisen, og sæt den tilbage i fryseren.
Rist kokosmel gyldent på en varm, tør pande, og lad det køle af. Skær bananerne i skiver.
Vend kokosmel og bananskiver i det sidste del vaniljeis, og fordel bananiscremen på toppen af de 2 andre lag is.
Pak og sæt rugbrødsformen godt ind i husholdningsfilm, og sæt den i fryseren i mindst 2 timer.
Tag isterrinen ud af fryseren ca. 10 minutter før servering, og servér den i tykke skiver.
Tip!
Bank rugbrødsformen ned i køkkenbordet mellem hvert lag, så isen kan fordele sig jævnt i formen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk