Træstammer med mørk rom og marcipan
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Når du har lidt kage eller wienerbrød til overs, kan du lave det om til træstammer med god smag af rom og marcipan.
Bemærk
Køletid: 30 minutter. Frysetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr kageresterne, og rør dem godt sammen med smør, kakao, marmelade, rom og grofthakket chokolade. Tilsæt mandelmel, til kagemassen er så fast, at den kan rulles til en aflang pølse på ca. 45 cm.
Læg dejrullen på køl i 30 minutter.
Rul marcipanen ud med en kagerulle på et bord drysset med flormelis – den skal have samme længde som dejrullen. Læg den kolde kagemasse på marcipanen, og svøb den i marcipan.
Læg kagemassen i fryseren i 30 minutter, så den bliver fast og nem at skære.
Hak chokoladen, og smelt ⅔ af den i en skål over vandbad. Tilsæt resten af den hakkede chokolade, når chokoladen i skålen er smeltet, og rør rundt, til det hele er smeltet.
Tag kagemassen ud af fryseren, og skær den i lange stykker på ca. 7 cm. Dyp enderne i den smeltede chokolade. Opbevar træstammerne på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk