Tournedos og bagt rødbedesalat med feta og kikærter

18. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Ægte fredagsmad med bøffer, fritter og fyldig salat.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, og krydr med salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Skræl rødbederne, og skær dem i tern. Vend dem med 1½ spsk. olie, krydr med spidskommen, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag rødbederne i ovnen samtidig med kartoflerne i ca. 20 minutter, til de er let møre.
Skyl og afdryp kikærterne i en sigte. Steg kikærterne på en pande i 1 spsk. olie i ca. 5 minutter, til de er let gyldne og sprøde. Krydr med salt.
Rør sennep, honning, citronsaft og olie sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Skyl rucolasalaten, og vend den sammen med bagte rødbeder, kikærter og dressing. Anret salaten på et fad, og top med smuldret feta.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr med salt og peber på begge sider.
Steg bøfferne i smør og olie på en pande ved høj varme i 2-3 minutter, til de har fået en god stegeskorpe. Skru ned til middel varme, og steg dem i yderligere et par minutter, til de er stegt præcis, som du kan lide dem. Tag dem af panden, og lad dem hvile i 5 minutter.
Servér med ovnkartofler og bagt rødbedesalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar