Tostadas med barbecue-svampe
3. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Den mexicanske klassiker er en eksotisk hapser med masser af smag. Beregn 3-4 stk. pr. person til hovedret, eller servér en enkelt som en delikat forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog sukker og eddike op i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Pil løgene, skær dem i både, og læg dem i lagen. Lad dem koge med i 1-2 minutter. Sluk, og lad det hele trække indtil servering.
Steg tortillaerne sprøde og lækre i olie. Afdryp, og drys med salt.
Rens svampene, og skær dem i skiver. Dryp dem med olie, og grill dem møre og gyldne på en varm grill eller grillpande i ca. 5 minutter. Krydr med salt.
Pil hvidløget, og riv det fint. Rør det sammen med ketchup, soja, honning og chilisauce i en skål. Vend de varme svampe i marinaden.
Skyl salaten, og snit den fint. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i tern. Skyl jalapenoerne, og skær dem i små tern.
Anret tostadas med svampe, salat, avocado, syltede, afdryppede løg, chili, smuldret feta og koriander. Servér straks med små limebåde.
Tip!
Orker du ikke stå og stege de små sprøde majstortillas, kan du sagtens fylde både salat, svampe, avocado mm. i lune hvedetortillas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk