Toskerognsspread med kapers

I årets første måneder kan du købe frisk torskerogn hos fiskehandleren og forvandle det til delikat smørepålæg.

Ingredienser

Sådan gør du

Pak torskerognen i bagepapir, og læg den i en gryde. Hæld vand over, til det dækker. Tilsæt dildfrø og eddike, og bring det langsomt i kog. Skru ned, og lad det koge med små bobler i ca. 25 minutter.
Tag gryden af varmen, men lad torskerognen trække 20 minutter i kogevandet. Hæld vandet fra, pak torskerognen ud, og lad den afkøle.
Fjern hinderne fra torskerognen, og bræk den i mindre stykker. Pres saft af citronen. Mos torskerognen godt med en gaffel i en skål sammen med mayonnaise, kapers, cremefraiche og citronsaft.
Smag til med salt og peber, og opbevar den op til 3 dage i køleskabet.
Hak dild og purløg, og rør det i torskerognsspreaden lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Jakob Helbig

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar