Toscatærte med hindbær
30. oktober 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En tung og tæt tærte fyldt med nødder, marcipan, hindbær og chokolade. Uhm!
Ingredienser
Udstyr
Tærteform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Bland mel, flormelis og salt i en skål. Smuldr smørret ud i melet, til det ligner revet ost. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen til en ensartet masse.
Tryk dejen lidt flad, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Pisk smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse med en elpisker i en skål. Tilsæt æg og mel, og pisk det sammen, til massen er jævn.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord. Flyt den over i en smurt tærteform, og fjern den overskydende tærtedej. Tryk kanten på plads, så den er pæn og ensartet.
Fordel mazarinmassen i tærtebunden. Skyl og tør hindbærrene, fordel dem over tærten, og tryk dem ned i mazarinmassen.
Bag tærten i ca. 20 minutter, til overfladen er flot gylden.
Bring rørsukker, honning, fløde og smør i kog i en gryde. Lad det koge under omrøring til en gylden karamelmasse. Hak hasselnødder groft, og rør dem i karamellen.
Fordel nødde-karamelmassen over tærten, og bag den i yderligere 3-5 minutter, til karamellen bobler og bliver en smule mørkere.
Tag tærten ud, og lad den køle helt af, så karamellen sætter sig.
Smelt chokoladen i en skål, og rør smør i, så det smelter. Pensl kanten af tærten med chokoladen, drys med frysetørrede hindbær, og lad chokoladen stivne inden servering.
Servér evt. med friske hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk