Toscatærte
29. juli 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
En toscatærte minder lidt om en god, gammeldags nøddemazarin. Den søde tærte er fyldt med nødder og kanterne overtrukket med mørk chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 180°. Bland mel og bagepulver. Riv smørret i melet, og smuldr det sammen med fingrene.
Pisk æggene med flormelis. Pisk fløden til skum, og rør det i mel-smør-blandingen. Rør derefter æggeblandingen i.
Tilsæt revet appelsinskal, og hæld dejen i en smurt tærteform. Bag kagen i 20 minutter.
Lad kagen falde sammen eller tryk den ned i formen.
Hæld smør, fløde, mel og rørsukkeret i en gryde. Smelt det, og tilsæt hakkede nødder.
Smør nøddeblandingen på kagen, skru ovnen op til 225°, og bag tærten i ca. 8 minutter, til nøddeblandingen bobler.
Lad tærten køle af. Smelt chokoladen, og pensl kanten med den.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk