Toscakage med sprød nøddetopping
22. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Denne toscakage er en blød og saftig skærekage med lækker smag af appelsin og en knasende sprød nødde-karameltop.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk sukker og æg sammen med en elpisker til en lys og luftig masse.
Smelt smørret ved lav varme, og rør det i æggemassen sammen med fløden.
Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen.
Riv appelsinskallen fint, pres saften, og vend begge dele i dejen.
Fordel dejen i en smurt springform. Bag kagen ved 180° i 25 minutter.
Varm alle ingredienser til toppingen op i en lille gryde, og lad dem smelte sammen til en ensartet masse.
Tag kagen ud af ovnen, og skru op til 230°. Fordel nøddetoppingen oven på kagen, og bag kagen i yderligere 8 minutter. Lad kagen køle helt af i formen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk