Tosca-snurrer med abrikosremonce
24. december 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De populære snurrer behøver ikke kun være med kanel eller kardemomme. Prøv at fylde dem med en lækker abrikosremonce, og top med sød mandeltosca.
Bemærk
Hævetid, ialt: 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme, salt, æg, smør og det meste af hvedemelet, og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i ca. 5 minutter, til dejen er glat og smidig. Tilsæt resten af hvedemelet om nødvendigt. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Rør smør, sukker, vaniljesukker og abrikosmarmelade sammen i en skål til en ensartet masse.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en aflang firkant. Smør abrikosremoncen ud på dejen i et jævnt lag. Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og læg den anden ⅓ over, så dejen ligger i 3 lag. Skær dejen i strimler på ca. 1½ cm.
Tag fat i en strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enden på strimlen under snurren. Fordel snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 215°. Bland smør, sukker, sirup, mel og mælk sammen i en gryde, og kog det sammen i 2 minutter. Tag gryden af varmen, og rør mandelflagerne i.
Lav en lille fordybning i midten af hver snurre, og læg ca. 1 spsk. toscafyld ned i hver fordybning.
Bag snurrerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Kog sukker og vand sammen i en gryde, og pensl snurrerne med sukkerlagen, så snart de kommer ud af ovnen. Afkøl på en bagerist, og servér dem lune eller afkølede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kardemommesnurrer
Powered by Froala Editor