Tortillaer med majs, avocado og tigerrejer
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Lav mexicansk mad med en nem og superfrisk tortilla med masser af grøntsager og lækre rejer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem i olie i en gryde.
Skyl tomaterne, hak dem groft, og varm dem igennem sammen med løgblandingen. Krydr med salt og peber, og stil tomatsaucen til side.
Pil majskolberne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 minutter. Skær majskernerne af kolben fra top til bund med en skarp køkkenkniv.
Pil rejerne, og fjern tarmstregen ved at skære et lille snit i ryggen og hive den ud.
Rist rejerne i lidt olie på en pande, til de bliver røde. Hak chili, og krydr rejerne med chili, salt og peber.
Del avocadoerne i halve, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde både.
Skyl og tør salaterne, og skær dem i kvarte. Skræl melonen, og skær den i grove stykker. Bland salat og melon, og dryp med olie.
Varm tortillaerne på en tør pande. Fordel tomatsaucen på tortillaerne, og drys med majs, rejer og avocado.
Pres saften af citronen. Dryp med citronsaft, og krydr med koriander, salt og peber. Servér med melonsalaten ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk