Tortilla-toast med mexi-kylling og bønnemos
28. juli 2021
af
Simon Nørlev.
Foto: Kolorit Media
Drøm dig til Mexico med en krydret tortilla fyldt med friske krydderurter og smeltet ost. Tortillaen klippes op til midten og foldes sammen, så den kan grilles som en toast.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Steg kyllingebrystfileterne i lidt olie på en pande i 2 minutter på hver side. Krydr kødet med salt og peber.
Læg kyllingebrystfileterne i et ovnfad, og sæt det i ovnen i 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile til servering.
Afdryp bønnerne i en si, hæld dem i en skål, og mos dem let med en gaffel. Tilsæt paprika, spidskommen, garam masala og cayennepeber, og bland godt sammen.
Varm en paninigrill eller et vaffeljern godt op.
Riv kyllingekødet fra hinanden med 2 gafler. Skyl chili og brøndkarse. Skær chilien i tynde ringe, og hak brøndkarsen groft.
Klip halvt ind i tortillaen fra kl. 6 og op til midten, og forestil dig, at tortillaen er delt i kvarter.
Fordel ca. 50 g revet cheddar nederst til højre. Læg lidt salsa øverst til højre, og drys med majs. Læg lidt kylling øverst til venstre. Smør bønnemos på tortillaen nederst til venstre, og drys med lidt chiliringe. Drys til sidst brøndkarse over hele tortillaen.
Fold tortillaen sammen fra bønnemosen og rundt. Varm tortillaerne, 1 ad gangen, i ca. 10 minutter i paninigrillen eller vaffeljernet.
Tip!
Både kylling og bønnemos kan laves dagen før servering. Husk blot at tage kyllingen ud, en ½ time før du går i gang, så kødet kan temperere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk