Tortilla-toast med laks og avocado
28. juli 2021
af
Simon Nørlev.
Foto: Kolorit Media
Vælg en grov tortilla, der mætter ekstra godt, og fyld den med en klassisk kombination af laks og avocado. Fordel fyldet på hver sin fjerededel af tortillaen, fold den sammen, og giv den en tur i paninigrillen.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist græskarkerner gyldne på en varm, tør pande i ca. 5 minutter.
Varm en paninigrill eller et vaffeljern godt op.
Klip halvt ind i tortillaen fra kl. 6 og op til midten, og forestil dig, at tortillaen er delt i kvarter.
Smør 1 spiseskefuld cremefraiche på nederst til højre på tortillaen. Læg 2 skiver laks øverst til højre, og drys med lidt skyllet og klippet dild. Fordel 25 g hytteost øverst til venstre, og drys lidt græskarkerner over.
Flæk avocadoerne, tag stenen ud, og skær kødet i tynde skiver. Læg skiver fra en ½ avocado nederst til venstre på tortillaen. Kværn lidt peber over cremefraichen, og slut af med at presse lidt limesaft over hele tortillaen.
Fold tortillaen sammen fra cremefraichen og rundt. Varm tortillaerne, 1 ad gangen, i ca. 5 minutter i paninigrillen eller vaffeljernet, til hytteosten er let smeltet. Servér straks.
Tip!
Tortillaen er også velegnet i madpakken og behøver ikke at blive grillet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk