Tortilla med bagte gulerødder og sort bønnepuré

Spis de bløde tortillaer med nyt og anderledes fyld uden kød. Prøv fx bagte gulerødder, sort bønnepuré og syltede rødløg. Der er både sødme, syre, salt og umami at hente i retten, og du vil ikke mangle kødet.

Ingredienser

Sådan gør du

Vask gulerødderne, og læg dem i et ildfast fad. Drys krydderier, olivenolie og æbleeddike samt salt og friskkværnet peber over, og vend det godt rundt, så gulerødderne bliver ensartet krydrede.
Stil gulerødderne i en forvarmet ovn, og bag dem ved 230° i 12-14 minutter, indtil de får en gylden overflade og bliver møre, men dog stadig har lidt bid. Tag gulerødderne ud, og lad dem køle lidt af.
Pil rødløget, halvér det, og snit det i helt fine strimler. Læg dem i en skål. Vend med æbleeddike og salt. Marinér rødløgene i 10-15 minutter, så de falder lidt sammen og smider skarphed, men stadig har lidt sprødhed.
Dræn de sorte bønner for væden. Blend dem med æbleeddike, olivenolie, akaciehonning, salt og friskkværnet peber til en glat puré.
Del avocadoerne i halve, fjern stenene og skrællen, og skær avocadoerne ud i tynde skiver. Varm tortillaerne på en tør pande eller i ovnen. Anret dem med bønnepuré, en gulerod på hver, avocado, syltet rødløg og friske urter på toppen. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
22. marts 2019 af .

Foto: Anders Schønnemann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar