Torta fritta med parmaskinke og syltede løg

8. maj 2023 af .

Foto: RIkke Westesen

De små friterede brød skal laves lige inden servering. Alt andet kan sagtens laves på forhånd og stå klar, men de små torta frites skal spises varme direkte fra frituregryden.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løgene, og snit dem på langs. Skær figner i grove stykker. Bland løg og figner med med eddike og sukker i en kasserolle, og lad det simre i 6-7 minutter, eller til eddikelagen er tyk og lækker, og løgene er møre. Lad løgene køle af i lagen.
Bland mel og salt sammen. Lun mælken, og opløs gæren i den. Rør mel i den lune mælk, og ælt dejen, til den er samlet, gerne på en røremaskine. Tilsæt smør, og ælt igen i 5-10 minutter. Sæt dejen lunt, og lad den hæve tildækket i 2 timer.
Rul dejen ud i ca. 5 mm's tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær imens dejen ud i stykker på ca. 3 x 4 cm.
Varm en gryde op med rigeligt olie. Olien må ikke ryge, men den skal være så varm, at den syder, når du lægger et lille stykke dej ned i den.
Fritér dejen 4-5 stykker ad gangen i den varme olie. Vend dem undervejs, så du får fine små og gyldne ”puder”. Lad dem afdryppe på en bagerist.
Servér de varme torta fritta med det samme på et stort fad sammen med parmesan, parmaskinke og syltede løg.

Tip!

Torta fritta er italiensk comfort food. Spis dem helt friskstegte og varme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar