Torskeloins i chilisauce
Torskens kød er saftigt, men mildt, så der er skruet ekstra op for krydderierne i tomatsaucen. Bland lidt chokolade i og smag godt til med sukker og citronsaft, så får du den dejligste runde og smagsmættede sauce.

0-30 min.
(0)
11. november 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Torskeloins
- torskeloins
- 4
- salt
- hvedemel
- 1 spsk.
Chilisauce
- paprika
- 1 spsk.
- stødt spidskommen
- 2 tsk.
- stødt kanel
- 1 knsp.
- olivenolie til stegning
- friske røde chilier
- 1
- friske grønne chilier
- 1
- hvidløg
- 5 fed
- koncentreret tomatpuré
- 3 spsk.
- hakkede tomater
- 1 dåser
- vand
- 2 dl
- mørk chokolade
- 20 g
- rørsukker
- ½ tsk.
- citronsaft
- 2 tsk.
- peber
Til servering
- brøndkarse
- 1 håndfulde
- limefrugter
- 2
- kogte ris eller flutes
Sådan gør du
Torskeloins
Gå torskefileterne efter for ben og andre urenheder. Drys salt over, og lad det trække i 15 minutter. Tør saltet af med et stykke køkkenrulle, og vend torsken i mel.
Chilisauce
Rist paprika, spidskommen og kanel i lidt olie i en varm gryde i et øjeblik. Tilsæt finthakkede chilier og hvidløg. Vend rundt i 1 minut.
Rør tomatpuré i, og steg det med i et par minutter. Hæld flåede tomater og vand over, og læg chokoladen i gryden. Lad saucen simre under låg i 15 minutter.
Læg fisken oven på saucen, og damp retten under låg i 7-10 minutter, til al fiskens kød har skiftet farve. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Servér brøndkarse på toppen, og dryp lidt limesaft over. Spis ris eller flute til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner