Torskeloins i chilisauce
11. november 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Torskens kød er saftigt, men mildt, så der er skruet ekstra op for krydderierne i tomatsaucen. Bland lidt chokolade i og smag godt til med sukker og citronsaft, så får du den dejligste runde og smagsmættede sauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Gå torskefileterne efter for ben og andre urenheder. Drys salt over, og lad det trække i 15 minutter. Tør saltet af med et stykke køkkenrulle, og vend torsken i mel.
Rist paprika, spidskommen og kanel i lidt olie i en varm gryde i et øjeblik. Tilsæt finthakkede chilier og hvidløg. Vend rundt i 1 minut.
Rør tomatpuré i, og steg det med i et par minutter. Hæld flåede tomater og vand over, og læg chokoladen i gryden. Lad saucen simre under låg i 15 minutter.
Læg fisken oven på saucen, og damp retten under låg i 7-10 minutter, til al fiskens kød har skiftet farve. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Servér brøndkarse på toppen, og dryp lidt limesaft over. Spis ris eller flute til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk