Torskeloins i chilisauce

Torskens kød er saftigt, men mildt, så der er skruet ekstra op for krydderierne i tomatsaucen. Bland lidt chokolade i og smag godt til med sukker og citronsaft, så får du den dejligste runde og smagsmættede sauce.

Torskeloins i chilisauce
0-30 min.

(0)

11. november 2022 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Torskeloins

torskeloins
4
salt
hvedemel
1 spsk.

Chilisauce

paprika
1 spsk.
stødt spidskommen
2 tsk.
stødt kanel
1 knsp.
olivenolie til stegning
friske røde chilier
1
friske grønne chilier
1
hvidløg
5 fed
koncentreret tomatpuré
3 spsk.
hakkede tomater
1 dåser
vand
2 dl
mørk chokolade
20 g
rørsukker
½ tsk.
citronsaft
2 tsk.
peber

Til servering

brøndkarse
1 håndfulde
limefrugter
2
kogte ris eller flutes

Sådan gør du

Torskeloins

Gå torskefileterne efter for ben og andre urenheder. Drys salt over, og lad det trække i 15 minutter. Tør saltet af med et stykke køkkenrulle, og vend torsken i mel.

Chilisauce

Rist paprika, spidskommen og kanel i lidt olie i en varm gryde i et øjeblik. Tilsæt finthakkede chilier og hvidløg. Vend rundt i 1 minut.
Rør tomatpuré i, og steg det med i et par minutter. Hæld flåede tomater og vand over, og læg chokoladen i gryden. Lad saucen simre under låg i 15 minutter.
Læg fisken oven på saucen, og damp retten under låg i 7-10 minutter, til al fiskens kød har skiftet farve. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Servér brøndkarse på toppen, og dryp lidt limesaft over. Spis ris eller flute til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'