Torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Fisk kan sagtens blive sprød uden fedtholdig panering. Det skal bare en tur i ovnen i stedet for på panden! Prøv at servere en frisk agurkecreme til din fisk, som den du får her.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160° varmluft.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Dryp med olie, og krydr med salt, peber og oregano. Bag dem i 30 minutter i ovnen.
Læg torskefileterne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i 10-12 minutter i ovnen sammen med rodfrugterne.
Hak oliven, og drys dem på fisken, så de steger med de sidste 6 minutter. Drys med rasp, og lad det stege med de sidste 2 minutter.
Rør yoghurt sammen med salt og peber. Skyl og riv agurken. Pil og riv hvidløg. Vend agurk og hvidløg i yoghurten.
Anret agurkecremen på tallerkener, og læg et stykke fisk ovenpå. Servér med rodfrugter, og pynt med brøndkarse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk