Torskefilet med fennikel, aubergine og perlespelt
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Denne ret med torskefilet kan laves i én gryde, så bliver der ikke så meget kedelig opvask!
Bemærk
Kogetid: I alt ca. 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i små tern. Pil hvidløget, og hak det fint.
Skyl bladsellerien. Skræl det yderste lag af med en kartoffelskræller. Skær bladselleristilkene i skiver. Fjern det yderste lag på fenniklerne. Skyl og skær dem i små tern. Skyl auberginen. Skær den i store tern. Skyl tomaterne, og skær dem i grove <br />
stykker.
Opvarm olivenolien i en gryde. Steg løg og hvidløg i gryden ved middel varme, uden at de tager farve. Tilsæt bladselleri, fennikler, aubergine og tomater, og rør rundt i gryden.
Lad grøntsagerne stege let ved middel varme i 5 minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt grøntsagsbouillon.
Hæld perlespelt i en sigte, og skyl den grundigt med vand fra vandhanen. Hæld perlespelten i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og lad retten koge svagt i 15 minutter, til perlespelten er mør.
Skær torskefileten i mindre stykker (ca. 4 x 8 cm). Læg torskestykkerne ovenpå grøntsagerne i gryden, og læg låget på igen.<br />
Lad fiskestykkerne ligge og dampe i gryden i 5-6 minutter ved middel varme, til fisken er netop gennemvarm.
Servér retten direkte fra gryden, og pynt evt. med en håndfuld persilleblade.
Tip!
Servér retten i dybe tallerkener, så man også kan få den gode sauce med, som samler sig i bunden af gryden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk