Torskefilet med fennikel, aubergine og perlespelt

Denne ret med torskefilet kan laves i én gryde, så bliver der ikke så meget kedelig opvask!

Bemærk
Kogetid: I alt ca. 20 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, og skær det i små tern. Pil hvidløget, og hak det fint.
Skyl bladsellerien. Skræl det yderste lag af med en kartoffelskræller. Skær bladselleristilkene i skiver. Fjern det yderste lag på fenniklerne. Skyl og skær dem i små tern. Skyl auberginen. Skær den i store tern. Skyl tomaterne, og skær dem i grove <br /> stykker.
Opvarm olivenolien i en gryde. Steg løg og hvidløg i gryden ved middel varme, uden at de tager farve. Tilsæt bladselleri, fennikler, aubergine og tomater, og rør rundt i gryden.
Lad grøntsagerne stege let ved middel varme i 5 minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt grøntsagsbouillon.
Hæld perlespelt i en sigte, og skyl den grundigt med vand fra vandhanen. Hæld perlespelten i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og lad retten koge svagt i 15 minutter, til perlespelten er mør.
Skær torskefileten i mindre stykker (ca. 4 x 8 cm). Læg torskestykkerne ovenpå grøntsagerne i gryden, og læg låget på igen.<br /> Lad fiskestykkerne ligge og dampe i gryden i 5-6 minutter ved middel varme, til fisken er netop gennemvarm.
Servér retten direkte fra gryden, og pynt evt. med en håndfuld persilleblade.

Tip!

Servér retten i dybe tallerkener, så man også kan få den gode sauce med, som samler sig i bunden af gryden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar