Torsk og couscous med oliven og tomater
30. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Couscous er en gave til dig, når du kommer sent hjem fra arbejde, og aftensmaden skal på bordet hurtigst muligt. Glem alt om takeaway, og lad couscous, torsk, tomater og oliven passe sig selv på panden i stedet for.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
Hak de soltørrede tomater groft. Skyl cherrytomaterne, og halvér dem.
Steg løg, hvidløg, timian og oregano i olie på en dyb pande i 2 minutter. Tilsæt begge slags tomater og oliven, og steg det i 2 minutter.
Tilsæt couscous på panden. Hæld hvidvin, madlavningsfløde og bouillon på panden, og rør rundt. Krydr med salt og peber.
Skær torsken i portionsstørrelse, og lav små huller i couscousen. Placér fisken i hullerne. Skru ned for temperaturen, og varm fisken under låg i 10 minutter. Tjek, at fisken er færdig, eller varm den i yderligere 2 minutter.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Skyl basilikum. Drys citronskal og basilikum over fisken.
Tip!
Har du købt store stykker torsk, er det en god idé at skære dem over. Er stykkerne meget store, tager det lang tid for dem at blive færdige.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk