Torsk med porrer og gulerødder i hvidvinssauce

8. januar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Det ligner noget fra en god restaurant, men det er faktisk et ganske enkelt hverdagsmåltid, der ikke kræver den store indsats.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skyl squashen. Skær gulerødder og squash i små tern.
Steg porrer, gulerødder og squash i en pande med olie i 3-4 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med herbes de Provence, salt og peber, og tag grøntsagerne af panden.
Pil og hak løget fint. Steg det på en pande med smør ved lav varme i et par minutter. Tilsæt hvidvin, og lad det småkoge, til vinen er kogt ind til ca. det halve. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det småkoge til en cremet konsistens. Pisk dijonsennep i saucen, og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.
Tjek fisken igennem for evt. ben, og skær den i 4 portionsstykker. Steg torskestykkerne på en pande i lidt olie med skindsiden nedad i 2-3 minutter. Vend dem, når de er næsten færdige, og steg dem i ca. 1 minut på den anden side. Krydr med salt og peber, og tag dem af panden.
Skyl og hak persillen. Anret de stegte grøntsager i bunden af 4 dybe tallerkener. Læg et stykke fisk ovenpå, og hæld hvidvinssaucen ved. Drys med hakket persille, og servér med kogte ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar