Torsk med ovnbagt porre, hollandaise og jordskokkecreme

9. juni 2021 af .

Foto: Skovdal Nordic

Torsk og hollandaisesauce er et makkerpar, der altid smager godt. Hav lidt tålmodighed, når du pisker saucen sammen, så bliver den lige så cremet, som du gerne vil.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Skyl porrerne, og fjern toppen og bunden. Halvér porrerne, så der i alt er 6 stykker.
Krydr porrerne med salt og peber. Rul dem i et bagepapir, og bag dem i ovnen i 25 minutter. Tag porrerne ud af bagepapiret, og del dem på langs.
Skræl jordskokkerne. Skær dem ud i mellemstore tern, og kog dem møre i en gryde. Hæld vandet fra. Skyl timian, og blend de færdigkogte jordskokker sammen med timian og fløde. Smag cremen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Smuldr rugbrødet. Skyl purløgen, og klip halvdelen fint. Smelt smørret i en gryde. Skyl citronen, og riv skallen fint. Pres citronsaften. Bland rugbrød, purløg, citronskal og det smeltede smør sammen i en skål.
Læg torsken i et ovnfast fad. Drys torsken med salt og peber. Fordel rugbrødscrunchen over torsken, og bag den i ovnen i 15 minutter. Pynt den bagte fisk med det sidste purløg.
Smelt smørret i en gryde på lav varme, så vallen bundfælder, og den øverste del af smørret er klart. Hæld smørret i en kande.
Pisk æggeblommer sammen med fiskefond og vin over et vandbad, til massen bliver lys og skummende. Tilsæt det klarede smør lidt ad gangen, imens saucen piskes, og derefter i en rolig strøm.
Smag saucen til med citronsaft, salt og peber. Det er vigtigt, at smørret ikke er for varmt, for så kan saucen skille. Servér hollandaisesaucen sammen med jordskokkecreme, bagte porrer og bagt torsk.

Tip!

Skiller saucen? Hæld saucen over i et glas, og pisk resterne i gryden sammen med 2 spsk. vand. Tilsæt derefter den skilte sauce dråbe for dråbe, imens du pisker den sammen. Når al den skilte sauce er tilsat, har du igen en cremet hollandaisesauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar