Torsk med grøntsager og grønkålssalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Line Falck
Det er nemt at spise sund aftensmad, der også smager rigtig lækkert! Prøv torsk med grøntsager og grønkålssalat.
Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skrub kartoflerne, vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem møre i ovnen i ca. 30 minutter. Vend dem med salt og friskhakket persille.
Flæk fenniklen, og skyl den. Snit den fint. Rens porrer, og skær dem i skiver. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i skiver. Gem lidt skræl. Bland fennikel, porrer og appelsiner med fløde, salt og peber. Læg det i et stort, smurt ovnfast fad.
Skær torsken i ensartede stykker. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Riv lidt appelsinskal udover. Læg fisken oven på grøntsagerne i fadet. Dæk fadet med alufolie, og bag retten i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 20 minutter.
Rist valnødderne let på en tør pande, til de begynder at dufte og bliver gyldne.
Pil løget, og skær det i tynde skiver. Hak evt. den friske grønkål lidt finere med en kniv, og bland kålen godt sammen med løg og rosiner. Bland olie, eddike, salt og peber, og vend dressingen i kålsalaten.
Hak de ristede valnødder groft, og drys dem over fiskeretten inden servering. Servér med grønkålssalat og ovnkartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på grønkålssalat!
Powered by Froala Editor