Torsk med grøntsager i basilikumsauce
27. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
En nem og anderledes ret, der gør selv en kedelig, grå hverdag til en fest.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i 2 minutter.
Hæld hvidvin, bouillon og fløde i panden, og lad det simre i 5 minutter.
Skyl basilikum, og tilsæt det i saucen. Blend saucen helt fint med en stavblender, og smag den til med salt og peber.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde.
Skyl fennikel, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rens forårsløg, og fjern top og bund. Skær forårsløg i 5 cm store stykker. Skyl squash, og skær den i skiver.
Steg fennikel, forårsløg, squash og ærter i olie i 2 minutter på en dyb pande.
Skær torskefileterne i portionsstørrelser. Lav små fordybninger blandt grøntsagerne, og læg torskestykkerne i fordybningerne.
Hæld saucen over retten, og læg et låg på panden. Skru ned til lav varme, og kog torskestykkerne i 10 minutter, eller til de er færdige.
Fordel rejerne over torskestykkerne, og servér retten straks sammen med kartoflerne.
Tip!
Retten smager også udmærket sammen med ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk