Torsk med grøntsager i basilikumsauce

27. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

En nem og anderledes ret, der gør selv en kedelig, grå hverdag til en fest.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde i 2 minutter.
Hæld hvidvin, bouillon og fløde i panden, og lad det simre i 5 minutter.
Skyl basilikum, og tilsæt det i saucen. Blend saucen helt fint med en stavblender, og smag den til med salt og peber.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde.
Skyl fennikel, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rens forårsløg, og fjern top og bund. Skær forårsløg i 5 cm store stykker. Skyl squash, og skær den i skiver.
Steg fennikel, forårsløg, squash og ærter i olie i 2 minutter på en dyb pande.
Skær torskefileterne i portionsstørrelser. Lav små fordybninger blandt grøntsagerne, og læg torskestykkerne i fordybningerne.
Hæld saucen over retten, og læg et låg på panden. Skru ned til lav varme, og kog torskestykkerne i 10 minutter, eller til de er færdige.
Fordel rejerne over torskestykkerne, og servér retten straks sammen med kartoflerne.

Tip!

Retten smager også udmærket sammen med ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar