Torsk med bagte rodfrugter, dild og brunet smørsauce
12. februar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fisken kommer i vinterligt selskab med de skønne rodfrugter, der er i sæson netop nu.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 215°. Skræl kartofler, persillerødder, gulerødder og rødbeder, og skær dem i ensartede stave eller både. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne.
Smelt smørret i en gryde ved middel varme, til det er brunet og dufter af nødder. Tilsæt kapers og fintrevet citronskal, og krydr med lidt salt og peber.
Skær torskefileten i mindre stykker. Steg torskestykkerne på en pande med smør i 3-4 minutter, til de er gennemstegte, og kødet deler sig i flager. Krydr med salt og peber.
Skyl og hak dilden. Anret bagte rodfrugter og stegt torsk på 4 tallerkener, og dryp den brunede smørsauce over fisken. Pynt med dild, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk