Torsk med bagte rodfrugter, dild og brunet smørsauce

12. februar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Fisken kommer i vinterligt selskab med de skønne rodfrugter, der er i sæson netop nu.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 215°. Skræl kartofler, persillerødder, gulerødder og rødbeder, og skær dem i ensartede stave eller både. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne.
Smelt smørret i en gryde ved middel varme, til det er brunet og dufter af nødder. Tilsæt kapers og fintrevet citronskal, og krydr med lidt salt og peber.
Skær torskefileten i mindre stykker. Steg torskestykkerne på en pande med smør i 3-4 minutter, til de er gennemstegte, og kødet deler sig i flager. Krydr med salt og peber.
Skyl og hak dilden. Anret bagte rodfrugter og stegt torsk på 4 tallerkener, og dryp den brunede smørsauce over fisken. Pynt med dild, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar