Torrone med pistacienødder
7. januar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Firkanter af Italiens svar på fransk nougat.
Bemærk
Hviletid: Mindst 8 timer og gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
1 form, ca. 24 x 32 cm
Sådan gør du
Beklæd formen med bagepapir. Pensl bagepapiret med lidt olie, og drys med en blanding af flormelis og majsstivelse.
Kog langsomt vand, sukker og sirup op i en gryde, og lad det simre i 20-30 minutter, til blandingen har en temperatur på 132°.
Tilsæt honning, og varm langsomt blandingen op til 148°. Pisk imens æggehvider stive i en skål med en elpisker, og pisk herefter sukker i.
Hæld den 148° varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker. Sukkerlagen må ikke ramme elpiskeren, da temperaturen falder.
Vend pistacienødder i, og fordel blandingen i formen. Glat gerne overfladen med en let olieret palet, og sæt formen i køleskabet i mindst 8 timer og gerne natten over.
Vend konfekten ud på et skærebræt drysset med flormelis, og skær konfekten ud i mindre stykker med en skarp kniv penslet med olie. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på fransk nougat