Torrone med pistacienødder

7. januar 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Firkanter af Italiens svar på fransk nougat.

Bemærk
Hviletid: Mindst 8 timer og gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 form, ca. 24 x 32 cm

Sådan gør du

Beklæd formen med bagepapir. Pensl bagepapiret med lidt olie, og drys med en blanding af flormelis og majsstivelse.
Kog langsomt vand, sukker og sirup op i en gryde, og lad det simre i 20-30 minutter, til blandingen har en temperatur på 132°.
Tilsæt honning, og varm langsomt blandingen op til 148°. Pisk imens æggehvider stive i en skål med en elpisker, og pisk herefter sukker i.
Hæld den 148° varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker. Sukkerlagen må ikke ramme elpiskeren, da temperaturen falder.
Vend pistacienødder i, og fordel blandingen i formen. Glat gerne overfladen med en let olieret palet, og sæt formen i køleskabet i mindst 8 timer og gerne natten over.
Vend konfekten ud på et skærebræt drysset med flormelis, og skær konfekten ud i mindre stykker med en skarp kniv penslet med olie. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar