Tørrede svampe

9. december 2019 af .

Foto: Skovdal Nordic

Lige meget, om du køber dine svampe i supermarkedet eller finder dem i skoven, så kan det være en god ide at tørre dem i ovnen. Så har du lækre svampe til alverdens retter, når svampene ikke længere er i sæson.

Ingredienser

Sådan gør du

Børst svampene rene, og skær dem i skiver. Bruger du bøgehatte, skal de blot tørres, som de er.
Læg svampene på en rist eller på en plade med bagepapir, og tør dem i ovnen ved 60° i 5-6 timer.
Åbn ovnen hver ½ time for at lukke damp ud af den.
Lad svampene afkøle, og læg dem i en ren, lufttæt beholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar