Tomattærter med kiksebund og friskost
4. februar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De små tomattærter med kiksebund og friskost skal slet ikke i ovnen, men anrettes og nydes kolde og knasende. Smagen er superfrisk og fristende, og de små tærter forsvinder som dug for solen.
Bemærk
Afkøling, kiksebunde: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
4 små tærteforme med løs bund
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og bland med knuste kiks.
Fordel blandingen i 4 små tærteforme med løs bund, hvor bunden er dækket af bagepapir. Pres kikseblandingen godt sammen. Sæt dem koldt, til bundene er faste.
Rør flødeost sammen med finthakket purløg og persille, og skær tomaterne i skiver.
Tag meget forsigtigt bundene ud af formene, og placér dem på et fad eller tallerkener.
Læg ostecreme ovenpå, og top med masser af tomater. Pynt med shisokarse, og servér.
Tip!
Shisokarse er særligt dekorativt pga. de grønne og røde nuancer, men du kan også sagtens anrette de kolde tomattærter med lidt frisk basilikum på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk