Tomattærte med sprød bacon

6. september 2022 af .

Foto: columbus leth

Solmodne cherrytomater er hovedingrediensen i denne lynhurtige tomattærte, der er bagt i en færdigkøbt tærtedej. Hurtig aftensmad med stor smag!

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pluk timianbladene af stilkene.
Pisk æggene sammen med fløde, parmesan, salt og peber i en skål.
Læg dejen i en tærteform, og fordel forårsløg, tomater og timian over. Hæld æggemassen over tærtefyldet, og drys med revet ost.
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen.
Skær baconen i mindre tern, og steg dem sprøde i olie på en pande. Lun brødet i ovnen sammen med tærten i de sidste 6-7 minutter af bagetiden.
Servér tomattærten toppet med sprød bacon og ærteskud. Spis lunt brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar