Tomattærte med sprød bacon
6. september 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Solmodne cherrytomater er hovedingrediensen i denne lynhurtige tomattærte, der er bagt i en færdigkøbt tærtedej. Hurtig aftensmad med stor smag!
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Pluk timianbladene af stilkene.
Pisk æggene sammen med fløde, parmesan, salt og peber i en skål.
Læg dejen i en tærteform, og fordel forårsløg, tomater og timian over. Hæld æggemassen over tærtefyldet, og drys med revet ost.
Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen.
Skær baconen i mindre tern, og steg dem sprøde i olie på en pande. Lun brødet i ovnen sammen med tærten i de sidste 6-7 minutter af bagetiden.
Servér tomattærten toppet med sprød bacon og ærteskud. Spis lunt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk