Tomattærte med løg og timian
16. oktober 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Tomater, løg og timian komplementerer hinanden godt i denne sommerlige madtærte. Erstat fløde med hytteost eller cremefraiche, hvis du vil have et lettere alternativ.
Ingredienser
Udstyr
Tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg tærtedejen i formen, så den dækker bund og kanter.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Steg løgene på en pande med smør ved middel varme i ca. 3 minutter. Tilsæt sukker, eddike og timian, og lad løgene småstege i yderligere 2 minutter. Krydr med salt og peber, og fordel løgene i bunden af tærten.
Pisk æg, sennep og fløde sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over løgene.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Fordel dem på toppen af tærten.
Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til den er gylden.
Skyl og afdryp salaten, og læg den i en skål. Pisk olie, eddike, sennep og honning sammen i en lille skål, og smag dressingen til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten.
Pynt tomattærten med frisk timian, og servér den med grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk