Tomattærte med fetacreme

24. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Tærten smager skønt - både lun og kold. Her er der brugt en færdig butterdej, så den er ekstra nem at lave.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160° varmluft. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Dryp dem med olie og eddike, og krydr med salt, peber og plukket timian.
Bag tomaterne i den varme ovn i ca. 45 minutter, til de er bagte, men stadig saftige.
Skru ovnen op på 200° varmluft. Læg dejen i en smurt tærteform. Skær overskydende dej af kanten, og gem den. Forbag bunden i ovnen 5-10 minutter.
Pisk feta sammen med yoghurt, sennep og æg i en skål, og krydr med salt og peber. Fordel fetacremen i den forbagte bund. Top med bagte tomater og strimler af overskydende dej, og pensl dejen med sammenpisket æg.
Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og lækker. Nyd den lun eller ved stuetemperatur.

Tip!

Skal tærten med på tur, er det en god idé at transportere den i formen og også skære den direkte i formen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar