Tomattærte med fetacreme
24. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Tærten smager skønt - både lun og kold. Her er der brugt en færdig butterdej, så den er ekstra nem at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160° varmluft. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Dryp dem med olie og eddike, og krydr med salt, peber og plukket timian.
Bag tomaterne i den varme ovn i ca. 45 minutter, til de er bagte, men stadig saftige.
Skru ovnen op på 200° varmluft. Læg dejen i en smurt tærteform. Skær overskydende dej af kanten, og gem den. Forbag bunden i ovnen 5-10 minutter.
Pisk feta sammen med yoghurt, sennep og æg i en skål, og krydr med salt og peber. Fordel fetacremen i den forbagte bund. Top med bagte tomater og strimler af overskydende dej, og pensl dejen med sammenpisket æg.
Bag tærten i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og lækker. Nyd den lun eller ved stuetemperatur.
Tip!
Skal tærten med på tur, er det en god idé at transportere den i formen og også skære den direkte i formen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk