Tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

En fyldig tomatsuppe med rodfrugter og butterbeans giver varmen og stiller sulten efter en lang dag.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde i et par minutter. Skræl selleri, og skær den i små tern.
Lad selleritern, chiliflager, herbes de Provence og tomatpuré stege sammen med løgene i 3 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, bouillon og balsamicoeddike, og lad suppen simre i 30 minutter under låg. Smag til med honning, salt og peber.
Dræn butterbeans; skyl dem i koldt vandt, og rør dem i suppen.
Tænd ovnen på 200°.
Skær rugbrødet i tern, og vend med salt og olie. Fordel croutonerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 5-6 minutter, til de er sprøde.
Skær semidried tomater i mindre stykker. Servér den rygende varme suppe i skåle, og drys med semidried tomater og croutoner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar