Tomatsuppe med oksekødboller og croutoner

17. juli 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

På kølige dage er der næsten ikke noget bedre end en stor portion tomatsuppe! I denne udgave er der både lækre oksekødboller og sprøde croutoner – den kan hurtigt blive en ny familiefavorit!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en gryde, til de bliver klare. Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem og basilikumblade fint. Rør soltørrede tomater og basilikum sammen med løgene i gryden. Krydr med salt og peber.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon, og lad suppen simre i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°.
Pil og pres hvidløg. Rør hakket oksekød sammen med hvidløg, oregano, tomatpuré, salt og peber. Form små kødboller, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne 7 minutter i ovnen, til de er faste, men ikke helt gennemstegte. Stil dem til side.
Skær brødet i tern. Vend dem med presset hvidløg, olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem ca. 10 minutter i ovnen, til de er sprøde.
Smag suppen til med sukker og balsamico. Tilsæt kødboller, og kog i 5 minutter.
Top suppen med croutoner og basilikumblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar