Tomatsuppe med oksekødboller og croutoner
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
På kølige dage er der næsten ikke noget bedre end en stor portion tomatsuppe! I denne udgave er der både lækre oksekødboller og sprøde croutoner – den kan hurtigt blive en ny familiefavorit!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Svits dem i olie i en gryde, til de bliver klare. Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem og basilikumblade fint. Rør soltørrede tomater og basilikum sammen med løgene i gryden. Krydr med salt og peber.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon, og lad suppen simre i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°.
Pil og pres hvidløg. Rør hakket oksekød sammen med hvidløg, oregano, tomatpuré, salt og peber. Form små kødboller, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne 7 minutter i ovnen, til de er faste, men ikke helt gennemstegte. Stil dem til side.
Skær brødet i tern. Vend dem med presset hvidløg, olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem ca. 10 minutter i ovnen, til de er sprøde.
Smag suppen til med sukker og balsamico. Tilsæt kødboller, og kog i 5 minutter.
Top suppen med croutoner og basilikumblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!