Tomatsuppe med mascarpone og orzo-pasta
7. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Orzo-pasta er bittesmå, aflange pastaer, der ligner ris. De fås i velassorterede supermarkeder, men du kan også bruge suppehorn i stedet. Mascarponen gør denne tomatsuppe særligt cremet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak hvidløg og skalotteløg fint. Steg alle løgene let i olie i en stor gryde. Tilsæt timian, rosmarin og paprika, og steg videre i ½ minut.
Tilsæt hakkede tomater, bouillon, sukker og eddike, bring suppen i kog, og lad den småkoge i 15 minutter.
Rør mascarpone i suppen, og lad den smelte. Blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden, og smag til med salt, peber og evt. mere eddike. Varm suppen igennem i 5 minutter.
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Anret suppen i skåle eller dybe tallerkner, og servér med orzo-pasta og frisk basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk