Tomatsuppe med kylling og små makaronier
En varmende og fyldig suppe er vejen frem, når kulden ikke helt vil slippe sit tag.

0-30 min.
(5)
13. maj 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Tomatsuppe
- kyllingebrystfilet
- 350 g
- løg
- 1
- gulerødder
- 250 g
- squash
- ½
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- karry
- ½ tsk.
- røget paprika
- ½ tsk.
- tørret rosmarin
- 1 tsk.
- chilipulver
- ¼ tsk.
- koncentreret tomatpuré
- 1½ spsk.
- hakkede tomater
- 1 dåser
- hønsebouillon
- 1 liter
- små makaroni (eller suppehorn)
- 1 dl
- sukker
- 1 tsk.
- salt og peber
Til servering
- kruspersille
- 1 håndfulde
- parmesan
- 25 g
- brød
- 1
Sådan gør du
Tomatsuppe
Skær kyllingebrystfileterne i små tern. Pil og hak løget groft. Skræl gulerødder, skyl squash, og skær gulerødder og squash i små tern.
Brun kyllingestykkerne på alle sider i olie i en gryde. Tilsæt løg, gulerødder, squash og krydderier, og steg videre i 2 minutter.
Bland tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og suppehorn i gryden, og lad suppen koge ved middel varme i 15-20 minutter, til kylling og pasta er mørt.
Smag suppen til med sukker, salt og peber.
Servering
Anret suppen i skåle, og drys med hakket persille og friskrevet parmesan. Servér med godt brød til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Nem opskrift på klassisk tomatsuppe