Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En ekstra fyldig og lækker tomatsuppe, der både indeholder kikærter, kødboller og croutoner. Mums!
Ingredienser
Sådan gør du
Rist korianderfrø på en tør pande. Stød dem i en morter.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt de knuste korianderfrø, cayennepeber og tomatpuré, og rør godt. Lad det simre i 2-3 minutter.
Afdryp kikærterne i en sigte, og vend dem i løgblandingen på panden sammen med hakkede tomater fra dåse. Tilsæt grøntsagsbouillon og balsamico. Læg låg på gryden, og lad suppen simre i 10 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i grove stykker, og vend dem med olie og salt.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist brødstykkerne i 5-6 minutter i ovnen, til de er gyldne.
Rør kødet sammen med fintrevet løg, oregano og æg. Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød. Kog kødbollerne i suppen i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Servér suppen med grove croutoner, og pynt evt. med tallerkensmækkerblade.
Tip!
Kødbollerne bliver kogt i suppen. Du kan også stege dem på en pande og lægge dem i suppen lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!