Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

En ekstra fyldig og lækker tomatsuppe, der både indeholder kikærter, kødboller og croutoner. Mums!

Ingredienser

Sådan gør du

Rist korianderfrø på en tør pande. Stød dem i en morter.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt de knuste korianderfrø, cayennepeber og tomatpuré, og rør godt. Lad det simre i 2-3 minutter.
Afdryp kikærterne i en sigte, og vend dem i løgblandingen på panden sammen med hakkede tomater fra dåse. Tilsæt grøntsagsbouillon og balsamico. Læg låg på gryden, og lad suppen simre i 10 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i grove stykker, og vend dem med olie og salt.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist brødstykkerne i 5-6 minutter i ovnen, til de er gyldne.
Rør kødet sammen med fintrevet løg, oregano og æg. Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød. Kog kødbollerne i suppen i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Servér suppen med grove croutoner, og pynt evt. med tallerkensmækkerblade.

Tip!

Kødbollerne bliver kogt i suppen. Du kan også stege dem på en pande og lægge dem i suppen lige inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar