Tomatsuppe med grøntsager og blå ost
24. november 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Fyldig og cremet suppe, hvor en smule blåskimmelost afrunder tomaternes sødme og syrlighed.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær selleri og squash i grove tern. Rist dem i en tykbundet gryde sammen med finthakket hvidløg i lidt olivenolie 5-7 minutter, til det hele har fået lidt skorpe.
Tilsæt tomater skåret i grove tern, og vend rundt.
Hæld bouillon, bulgur og blåskimmelost i gryden. Læg låg på, og lad suppen simre ved middel varme i ca. 15 minutter.
Blend evt. suppen let med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt 0,5 dl creme fraiche, og varm suppen igennem. Smag til med salt, peber og sukker.
Servér med ekstra creme fraiche, godt brød og lidt ærteskud på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk