Tomatsuppe med fennikel og løg
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
På en varm sommerdag kan tomatsuppen serveres helt kold. Vælger du at servere den varm, kan du svitse lidt friskhakket chili og friskrevet ingefær sammen med løgene, så suppen bliver ekstra krydret.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i små tern. Skyl tomaterne, og rens fenniklerne. Skær tomater og fennikler i grove stykker.
Smelt smørret i en gryde, og svits løget i nogle minutter. Tilsæt tomater og fennikler, og lad det stege med i nogle minutter.
Hak basilikumbladene (gem en håndfuld blade til senere). Vend hakket basilikum i gryden sammen med bouillon, eddike og sukker. Kog suppen under låg i 20 minutter.
Blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Lad den evt. køle helt af før servering, og pynt med friskhakket basilikum. Vælg selv, om du vil servere suppen varm eller kold.
Tip!
Servér gerne suppen med sprøde brødcroutoner eller groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!